maanantai 19. marraskuuta 2012

Käsityömessut osa 1: lankasaalis

Nähtiin Arne ja Carloskin ihan eturivistä! ;)

Lauantaina oli vaikka kuinka ihana päivä Äidin kanssa kahdestaan käsityömessuilla! Tai no, oli siellä muutama muukin. Sitä määrää päämäärätietoisia, energisiä naisia, jotka tahtovat liikkua paikasta toiseen, syödä, ostaa, katsella, ihailla, koskea, myydä, hiplata, kerätä ideoita, vaihtaa kuulumisia, tehdä käsillään ja viettää kivaa päivää, en ole kyllä ennen nähnyt! Hyvin mahduimme sovussa sekaan, vaikka minä asiaa vähän epäilinkin... 

Nämä olivat ensimmäiset käsityömessuni ja täytyy sanoa, että viihdyin kyllä. Lankoja on helpompi ostaa ihan tuosta KotiMenitasta, mutta ideoita ja erikoisjuttuja ja uusimpia trendejä siellä oli kyllä niin paljon, että jatkossakin kannattaa mennä. 

Muutamia ostoksiakin sain tehtyä. Tässä niistä langat:


 
Teeteen Pallas -lanka on tarkoitettu joulupalloihin. En ollutkaan ennen tehnyt sellaista, mutta messuilla innostuin. Nyt olen tehnyt jo kaksi! (Kuvia tuonnempana.) Luulin, että on tosi hankalaa tehdä pyöreää, mutta oikeasti se on kuin sukan kavennukset. Eli ihan helppoa, kun vain tekniikan oppii. Arnen ja Carloksen Joulupallot -kirjassa on tosi selkeä ja helppo ohje ja ymmärrettävät kirjoneulontaohjeetkin. Sitä noudattamalla pystyy palloja tekemään ihan varmasti - minäkin pystyin!

Dropsin Baby Alpaca Silk on ajateltu vauvan ensimyssyyn. Jos nyt onnistuisin joskus sellaisen tekemään. Tähän mennessä se ei ole onnistunut.
Näistä on tarkoitus tulla pienille pojille jotain. Mitä se on, on vielä hämärän peitossa.
Nämä Novitan Puro-langat eivät ole oikeasti minun ostoksiani. Mutta eilisen kuvaussession aikana kyselin Äidiltä, onko hän jo kuvannut nämä sisältä löytyneet langat. Ei ollut, koska ne ovat kuulemma niin tavallisia eikä messuilta kuulu ostaa tavallisia lankoja! Minä olen onneksi niin alkeistapaus, etten tiedä hifistelystä vielä juuri mitään, joten saatoin hyvin kuvata nämäkin. :) Aika kauniita ovatkin vai mitäs sanotte?!Tässä on tällaisia yhteisostoksia: villaa palloihin, Äidin hankkimaa juuri samaa lankaa kuin Arne ja Carloskin käyttävät sekä huopalevyjä ja pikkuhelmiä sellaisia pieniä sydämiä varten. Emme ehtineet niitä vielä kokeilla. Päivät tuppaavat olemaan liian lyhyitä kaikelle kivalle!


Tässä on minun tuikitavalliset lankaostokseni: Novitan 7 veljestä lankaa. Siitä olisi tarkoitus tehdä joulujuttuja joillekin pienille. Mutta nyt on salaisuuksien aika alkanut, joten enpä kerrokaan enempää. Langat nojaavat Äidin kutomaan ihanaan tyynynpäälliseen. En osaa kertoa sen langoista tai tekniikoista sen enempää, Äiti kertokoon itse joskus.


Lisää käsityömessuostoksia lähipäivinä! Kukas teistä muista oli messuilla? Millaisia tuliaisia ja tunnelmia käteen jäi?

inari

7 kommenttia:

  1. No on mukavia lankaostoksia teilläkin :). Ihanaa päästä neulomaan uusista langoista jotain! Vaikka minä olen jo tottunut messukävijä (ja 12-v. tytärkin oli jo toista kertaa matkassa mukana - ja lupasi tulla jatkossakin :)), tuntuu, ettei siitä tunnelmasta ja vaikutelmien määrästä voi saada kyllikseen. Kyllä se on ehdottomasti Suomen käsityönharrastajien päätapahtuma, vuosi vuoden perään! Innostus tarttuu, ja ideoita jää ihanasti hautumaan. Niitä kelpaa sulatella tässä joulunalusaikana :).
    Minäpä tulen kurkkaamaan myöhemmin, mitä muuta teidän äiti-tytärparin tuli ostettua ;).

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Löysin sen avulla tänne. Kivoja ostoksia olette tehneet. Lankakuvia on aina mukava katsella. Etenkin noi Puro-angat sointuvat hienosti ympäristöönsä.

    VastaaPoista
  3. Mäkin olin lauantaina messuilrmassa ja olin tyytyväinen :) oli paaaljon selkeämmät kun helsingissä järjestetyt messut. Itse en ostanut ihme kyllä kuin yhden lankakerän, mutta käytiin messujen jälkeen vielä Lielahden lankamaailmassa, siellä ratkesin :D mut kivoja ostoksia ja voisin jäädä seuraileen sun blogia :)

    T: 14-vuotias neulisti

    VastaaPoista
  4. Kivaa kun kävit blogissani!
    Messuilla oli mahtavaa ensi vuonna uudestaan jos vaan on mahdollista,eikös ?!

    Kaikista kauniista langoista tms. pitää ottaa kuva oli ne sitten tavallisia tai ei !
    Minä olen 100% neuletaidoton (teen vaan ristipistoja ja kortti-askarteluja)joten jaksan hyvin ihastella aivan jokaisen kerän ja pienkin neulomuksen :) :)

    VastaaPoista
  5. Harmi, minä en ehtinyt koko messuille nuo työvuorot ovat niin harrastuksia haittaavia ja lisäksi nyt kaikki vapaa-aika tuntuu menevän loppuvuoden juhlien valmisteluun. Mutta joskus vielä minäkin pääsen itseäni toteuttamaan ja faklaamaan ideoita lankakasani supistamiseen :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikista kivoista kommenteistanne! Ja onpa ihana kuulla uusista lukijatuttavuuksista! :)

    Mukavia marraskuun päiviä teille - yritetään selvitä joulujuttuihin asti, niin helpottaa tämä synkkyys!

    inari

    VastaaPoista
  7. Voin vaan ihastella muiden kuvia ja tunnelmia täällä blogimaailmassa Tampereen messuista, itse en tänä vuonna päässyt, mutta jospa ensi vuonna... :) Jotenki niin ihania nuo Arne ja Carlos :)))

    VastaaPoista

Terveiseni Ketjusilmukoille!