perjantai 23. marraskuuta 2012

Käsityömessut osa 2: muu saalis

Äidillä taitaa olla tonttupaja sellaisessa vauhdissa, ettei paljoa koneella ehdi istuskella. Siispä minä esittelen lisää omaa käsityömessusaalistani.


Valkoiset joulukuuset sopivat uuteen kotiin. Oli aikamoinen homma saada nämä ehjinä kotiin siinä tungoksessa. Että jos kuulitte parahduksia, kun joku lähestyi kassiröykkiötäni, minä olin varma siitä, että nyt meni kuuset rikki. Mutta siinähän ne töröttävät olkkarissa uhmaten marraskuun harmautta.

Joulupalloja on alkanut syntyä. Tai no, kolmas tulossa, sillä yksi noista on Äidin tekemä. Jossain Hesarin artikkelissa (ainakin paperiversion sellaisessa) väitettiin, että näppärissä käsissä joulupallo syntyy tunnissa. Minulla taitaa olla epänäppärät kädet, sillä olen tehnyt tuota sydänkirjoneuletta kahtena iltana enkä ole päässyt kuin puoleen väliin. Aikamoista kiertämistä ja säätämistä kirjoneule tuntuu olevan. Mutta minä olen oppinut tekemään sitäkin! Ihanaa!


 Messuilla oli muitakin palloja: lasipalloista tehty kuusi.

 


Succaplokin kojusta ostin pieniä silmukkamerkkejä - ja sain lahjaksi pienen viivottimen! Ja lisäksi lupauksen siitä, että hänen työhuoneelleen voi mennä milloin vain tutustumaan ja miehenkin voi ottaa mukaan: siellä on koneita! Tekemispaketit ovat kivoja! Tässä pienet nalleheijastimet. Joko teen ne itse tai annan lahjaksi koko paketin. Aika kätevää.
Toinen hankkimani tekemispaketti oli lumienkeli. Ihan loistava idea! Enkeli kudotaan, huovutetaan koneessa, tehdään kasvot, hiukset ja siivet ja laitetaan tyhjän pullon päälle seisomaan. Pullossa voi polttaa pieniä ledvaloja, jolloin mekon rei'istä kuultaa valo. Mallit olivat tosi hienoja. Olen jämähtänyt huovutusvaiheeseen. Mutta ehkä viikonloppuna. Tarkkasilmäiset voivat havaita, että reikien kaunis, symmetrinen järjestys vähän horjuu mekon yläosassa. Menin sekaisin aloituskohdassa ja puikkojen silmukoissa. Niitä kun on eri määrä eri puikoilla ja koko ajan tehdään kavennuksia ja reikiä ja langan kiertoja. Mutta ehkä onnistun seuraavan mekon kanssa kauniimmin.


Tämä on ehkä lahjaksi...Ja saatiin mekin Arnen ja Carloksen kirjaan nimmarit. :) Nyt vain jännityksellä odotamme, mikä on Äidin näkemys meistä - eli millaisia näköisnukkeja alkaa syntyä!


Ps. Tervetuloa teille, uudet lukijamme! <3

2 kommenttia:

  1. Kyllä on ihania hankintoja messuilta:) nami!Aivan ihana nalleheijastin.

    VastaaPoista
  2. Hei, tervetuloa lukijaksi Maalla melkein kaupungissa- blogiini.
    Piipahdin pikaiselle vastavierailulle ja täältähän löytyi kaikkea ihanaa! Liityin lukijaksi, ettei livahda mitään ohi silmien :)

    VastaaPoista

Terveiseni Ketjusilmukoille!