maanantai 28. lokakuuta 2013

Tuubihuivi Silmu-langasta

 


Tein jo pitkän aikaa sitten yksinkertaisen ja helpon, mutta mielestäni kuitenkin kivan näköisen tuubihuivin Novitan Silmu-langasta. Ohjeen löysin Novitan omilta sivuilta. Yksinkertaisuudessaan ohje on sellainen, että luodaan silmukat, neulotaan ainaoikein-neuletta ja ommellaan huivin päät yhteen. Silmukoita sellainen määrä, että huivista tulee omaan käyttöön sopivan mittainen ja korkeutta saman logiikan mukaan. Voiko helpompaa olla!

Silmu-lankaa oli vähän hankala kutoa, koska siinä olevat pienet lankanypyt tuppasivat tarttumaan kiinni väärissä kohdissa. Mutta se oli pieni harmi, sillä huivi neulottiin paksuilla puikoilla, jolloin silmukoista tuli väljät ja niitä oli helppo käsitellä. Varmasti moni muukin kiva lanka sopisi tähän huiviin. Ehkäpä sitä ehtisi vielä aloittaa jonkun joululahjaprojektinkin...Tällaiset maailman yksinkertaisimmat työt, joista kuitenkin tulee jotain järkevää, ovat ihan taivaan lahja neulojalle. Silloinkin, kun ei enää jaksa ajatella tai edes pitää silmiä auki, voi silti kutoa!

Juuri nyt on (muun muassa) meneillään toisenlainen huiviprojekti: opettelen pitsineuletta. Olen lykännyt pitsineuleen opettelemista ja sen sijaan vääntänyt palmikoita. Ja totuus kuitenkin on, että pitsineule on niistä kahdesta paljon helpompaa ja nopeampaa! Kuka olisi uskonut, että niin hienoa jälkeä saadaan niin helposti aikaiseksi. Tästä projektista myöhemmin lisää.


Tänä iltana on taas hyvä syy käpertyä kutomaan, kun ne sitä myrskyäkin lupasi!

inari

2 kommenttia:

  1. Kaunis tuubihuivi, varmaankin ihanan lämpöinen:) Mulla oli myös ennakkoluuloja pitsineuletta kohtaan, palmikoita vain väkersin. Todellakin pitsi on nopeampaa neulottavaa kuin palmikot ja mielenkiintoisempaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Lämpimyydestä en tiedä, sillä tämä on mennyt lahjaksi. Toivottavasti lämmittää vastaanottajaa!

    Kiva kuulla, että joku muukin on joutunut saman "pitsineulehuijauksen" kohteeksi kuin minä! ;) Ja myös minä pidän enemmän pitsineuleesta kuin palmikoista.

    VastaaPoista

Terveiseni Ketjusilmukoille!