tiistai 2. kesäkuuta 2015

Ihan ite tuuskasin!

Meidän remppa etenee hitaasti, mutta varmasti. Kämppä on jaettu kahtia: toisella puolella on kaksi lähes valmista huonetta ja meidän kaikki tavarat, toisella puolella on remppa. Voitte uskoa, että on aavistuksen hankalaa saada itsensä työkuntoon kaiken betonipölyn keskellä. Vähitellen Miehenikin on myöntänyt asian. Mutta näillä mennään tämä kesä. Ehkä ne siellä töissä ymmärtää.

Tänään olen ihan ite tuuskannut entisen keittiön, tulevan makkarin ikkunan pieliä ja ikkunalautoja. Jälki on nähtävissä näissä kuvissa. Pientä pakkelointia ja hiomista ja maalaamista vaille valmista siis!

Alunperin keittiön ikkunalaudat oli kaakeloituja. Unohdin tietysti ottaa niistä kuvan. Järjestelin irroittamani kaakelit (joista suurimman osan sain irti ihan ehjänä!) nätteihin pinoihin, koska ajattelin, että niitähän voi vaikka hyödyntää jossain. Ei voi enää. Kun selkäni käänsin, tehokas Mieheni oli viskonut ne sikinsokin roskakasaan. No, tuskin kukaan niitä olisi halunnutkaan.Naapurit nauttivat, kun meiltä kuuluu jatkuvasti naputus, kolke, pärinä ja meteli. Eikä olla vielä edes puolivälissä.Ikkunalaudan lopputulos on ok. Sai kiitosta työnjohtajaltakin.


Näitä ikkunasyvennyksen seinien ja kattojen tasoitusrappauksia odotan oikein innolla. Not! Tässähän on siis sellainen idea, että naputellaan halkeilleet kohdat "auki", jotta saadaan ne tasoitettua kuntoon. Näissä syvennyksissä oli nimittäin maali lohkeillut tosi pahasti ilmeisesti keittiön kosteuden ja auki olevasta ikkunasta johtuneen kylmyyden ja monien paksujen maalikerrosten vuoksi. Lohkeilu ulottui laastiin ja sementtikerrokseen asti. Sementti taas puolestaan on vanhaa ja siksi kovin murenevaa. Eli kun siihen koskee, tulee kerralla irti roima määrä hiekaksi murenevaa materiaalia. Halkeamat on pakko ottaa auki pohjia myöten, jotta uudesta tasoitteesta saadaan pysyvä ja tasainen.


Remonttiopissa,
inari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveiseni Ketjusilmukoille!