sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Vuoden paras aika!

Juuri tänään on se aika vuodesta, kun toivoisin ajan pysähtyvän edes vähäksi aikaa. Kolmas adventti. Suurin osa kiireestä ja stressistä on takanapäin. Suurin osa paketeista on valmiina ja jo toimitettu saajilleen. Kuitenkin vielä olisi paljon kivaa piiperrystä, jota voisi tehdä jos ehtisi... Haluaisin niin olla koko joulukuun lomalla, mutta tässä ammatissa sitä ei kehtaa edes anoa!


Tänä vuonna tuntuu kuin jonkinlainen ihmeellinen rauha olisi laskeutunut tänne maalle. Tai ehkä se on laskeutunut sisimpääni. Mietin, mitä vielä on pakko tehdä jouluksi ja tajusin ettei yhtään mitään - välttämättä.

Olen alkanut ymmärtää, että nyt on minun aikani siirtyä taka-alalle tai elämään omaa elämääni. Lapset ovat  naimisissa, joten on heidän vuoronsa tehdä oman perheen joulua. Perinteet ja mallin ovat jo saaneet ja nyt he ottavat tai jättävät sen, minkä itse haluavat.

Ennen joulua käväisen vielä etelä- ja itä-Suomessa. Teemme tyttären kanssa "perinteisen" Porvoon retken ja käymme moikkaamassa kaukaisinta tytärtäni. Ne omat jouluvalmistelut on siis oltava valmiina ennen sitä.

Uskaltaisinko näin julkisesti tunnustaa, miten olen ajatellut selvitä ruuan laitosta? Ymmärsin myös sen, että voin ostaa valmiina sen, mitä kahdestaan syömme!! Onko aikoihin eletty! Ennen moinen ajatus ei olisi edes pälkähtänyt päähäni, saatikka, että olisin voinut sen toteuttaa.

Kun tulen ensi viikonlopun reissusta kotiin, paistan lihapiirakkaa ja nisuäijät. Niistä en luovu! Varaan tarpeita, jos joku perhe tulee käymään, niin valmistamme sitten lisää ruokia.
Vielä tekisi mieleni muistutella joulukarkkeja mieleen, kun sisarentytär niitä reseptejä kyseli...


Tässä kuvassa näkyy se, mikä on minulle on yksi tärkeimmistä yksittäisistä joulutunnelman luojista. Karoliina kynttilä. Lähes siitä lähtien kun ensimmäiset Karoliinat syntyivät, ne on palaneet jouluisin pöydälläni ja kertoneet monta muistoa siitä ajasta, kun lapset vielä olivat pieniä. Tämän joulun Karoliinan hankin käsityömessuilta. Tuntuu hyvältä tavata Karoliinojen luoja, Riitta, ja itse Karoliina, nyt aikuisena.
Shhh! Vanhaan tupaan on taitanut hiipiä tonttu. Ainakin vaatteet on jääneet ulos. Slipoveri, sukat ja tonttulakki.


Näyttävät tutuilta tamineilta. Kudoin Novitan Woolista tuollaisen setin pojanpojalleni joulukuvauksiin. (Sliparin ja sukkien ohje Novitan lehdestä, tonttulakki on Dropsin ohjeella).Kolmannen adventin rauha ja kauneimmat joululaulut!

Tervetuloa maalle joulunviettoon kaikki läheiset!

Torttuja on leivottu ja syöty niin, että alan kyllästyä.
Taidan sittenkin leipoa jouluksi niitä puolikuun muotoisia rahkavoitaikina torttuja, joissa on itse keitetty luumuhillo... nam


Tervetuloa Joulu!

Piki

2 kommenttia:

  1. Ihana tunnelma tässä viestissä. <3

    VastaaPoista
  2. Levollista, eikä mitään pakkosuorittamista.
    Nautinnollista joulun odotusta sinulle.

    VastaaPoista

Terveiseni Ketjusilmukoille!