sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kämmekkäät viemisiksi

En sentään jäänyt sinne Vuokselle vaan palasin kotiin sydän täynnä iloa kaikista kivoista ja tärkeistä kohtaamisista ja olemisista. 

Vierailin siis sisareni luona ja kummityttöni luona. Tuliaisiksi saivat kämmekkäitä, joista muutamista muistin viime tipassa ottaa kuvat. 


Näihin kämmekkäisiin tikuttelin myös pipon. Lankana on Maija-lanka.Mustia kämmekkäitä tein parit kappaleet, mutta täytyy sanoa, että musta väri on jostain syystä minulle tosi vaikeaa kutoa. En tahdo nähdä millään, vaikka muut värit eivät tuota vaikeuksia. Ilmeisesti iän mukanaan tuomia hauskuuksia!

 

Sisko toivoi värikkäitä ja saamansa piti. Nyt tosin tekisin jo eri mallilla, mutta ensi kerralla sitten. Lanka näissäkin Maija-lanka. 
Puikoilla oli 11 s / puikko. Kudoin nämä peukalokiilalla. Lisäsin, kunnes kiilassa oli 12 s, ne hakaneulalle ja tilalle 2s ja sitten posotin vain suoraa, kunnes kämmekäs oli mielestäni sopivan pitkä. 
Olen itse käyttänyt koko talven ja vielä nyt keväänkin kämmekkäitä. Ajan paljon autoa ja minusta on mukavaa, kun sormet ovat paljaana. Saan jotenkin varmemman tuntuman rattiin. En kudo koskaan sormia erikseen, koska on hyvä kun voi tarvittaessa vetää sormet piiloon kämmekkään sisään. 


Kaikkiin  kämmekkäihin laitoin selkäpuolelle jonkin merkin, koska itsellä on aina pyörittämistä, kuinka päin ne nyt kuuluvat.

 


Tässä vielä ryhmäkuva kotona valmistuneista. Loput kudoinkin siskon luona ollessani. En kuulkaas saa millään oltua, jos käsissäni ei ole jotain puuhattavaa. Sisko passasi, teki ruuat ja tiskasi, ( Kiitos hänelle!) joten mitä muutakaan olisin tehnyt siinä puhua pulputtaessani kuin kutonut?

Teinpä muuten hauskan havainnon tuolla itä-Suomen vierailullani - minusta on osittain tullut länsisuomalainen! Minusta kuulosti, että siellä ihmiset puhuvat taukoamatta.  Torilla ja kaupoissa ventovieraat ihmiset tulevat juttelemaan ja kyselemään, mist sie oot! 
Minulta, joka sentään olen asunut siellä päin suurimman osan elämääni! Ehkä paljastin itseni, kun kysyin: "Eihän teil oo Rikkilän leipää".


1 kommentti:

  1. Kivan näköisiä kämmeklkäitä! Niitä mieki olen talven mittaan useat neulonut. Ovat paremmat kun tekee peukalon kiilalla.

    VastaaPoista

Terveiseni Ketjusilmukoille!