maanantai 12. maaliskuuta 2012

Älä puhu Puutarhasta!Älä puhu Puutarhasta! Muistin juuri, miten kivaa on ollut koko talven, kun ei ole tarvinnut miettiä pihatöitä. Lumitöihin minun ei ole tarvinnut puuttua kuin kerran tänä talvena. Pian on siis taas aika, jolloin täällä maalla kaikki ihmiset ruopsuttavat pihojaan ja saavat ne sitten kukoistamaan kesäksi. Minä en osaa. Minä en tahdo. Minä en jaksa. Minun kuuluisi asua kaupungissa puiston laidalla.
Kuin tää voi olla näin, väärinpäin? Sinun kuuluisi omistaa piha ja minun vain pieni parveke!Minun ajatukseni ovat rakkaissa ihmisissä,käsitöissä ja näin kevään korvalla vaatteissa. Raikkaissa ja mukavissa. Huomasin ostelleeni sinisiä ja pellavan värisiä vaatteita. Kertookohan se, että nyt on seesteinen vaihe elämässäni? Hih! Sininenhän ei ole koskaan ollut oikein minun värini. Vain kaksi kertaa tätä ennen muistan valinneeni sinistä. Toinen kerta oli kun esikoiseni sai lakin. Silloin kodissamme vallitsi sinien sisustus. Muistan sen tunteen ja ajatuksen aina, kun lakin saanut seisoi olohuoneen kynnyksellä, katsoi ja sanoi, että nyt on kotimme nätti! Ajattelutti. Poika oli juuri lähdössä kotoa maailmalle ja vasta nyt koti oli hänen makunsa mukainen. 
Toinen kerta oli se, kun odotin sinua, bloggaajakaveri,  numero kolme. En uskaltanut toivoa tyttöä, joten varasin sinulle vaaleansinistä ensimmäisiksi asuiksesi. Vaaleansininen oli omasta mielestäsikin kaunis väri vielä vuosia. Pikkuveljesi valitsi sen sijaan aina vaaleanpunaista.

 Kirjoitit muuten niistä junasukista. Ehkä ei tosiaankaan ollut tarkoitus tehdä niitä silkkisukkia. Eivät olleet alkuperäisetkään silkistä vaan villasta, kanssamatkustajan villatakin helmasta puretusta langasta! Siitä silkkilangasta tulisi varmaan kiva myssy jollein pienelle. Montakohan pientä pipoa kälysi on jo tikutellut, kun vuosien päästä aloitteli kutomaan?


Meidän ompeluseurassa on ollut innostusta kutoa  Bubble Hat.
 http://www.ravelry.com/patterns/library/the-bubble-hat-3

Pitihän minunkin sitten kokeilla tuota mallia, kun näytti niin kivalle. Ehkä tuli vähän paksu tähän vuodenaikaan käytettäväksi. Mallista ja väristä ja langasta (sitä Alpakkaa) tykkään tosi paljon!
Huivia tuon kanssa suunnittelin ja aloittelin vaikka millä mallilla siitä Aureasta. Miksihän aina ostan jotain kirjavaa lankaa, kun en siitä kuitenkaan neuleena pidä? Aloitin yhtä jos toista pitsiä.


Nyt kuitenkin tikutan aina oikeaa ja yritän saada sen valmiiksi ennen reissua.
Terveisiä sinne kaupunkiin myös karvaisilta kavereilta. Täällä maalla on valtavasti mielenkiintoisia hajuja, kun lumet alkavat sulaa ja iso reviiri vahdittavana ja haukuttavana. Naapureille terveisiä: nää on vaan tyttären koiria....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveiseni Ketjusilmukoille!