perjantai 20. helmikuuta 2015

Ohut perussukka

En osaa ilman ohjetta kutoa minkäänlaisia koukeroita. Edes sukkiin. Vaikka kukaan oikea kutoja ei taidakaan enää kutoa kuviottomia perussukkia, minä kudon. Käytännön syistä.


Näissä sukissa käytännön syitä on kaksikin: aloitin ne eräänä koulutuspäivänä enkä ikinä kehtaa koulutuksissa pitää mitään ohjeita esillä. Hyvä, että kehtaan kutoa. En siis voinut katsoa ohjetta, mutta jaksan niin paljon paremmin keskittyä, jos kudon, että jotain oli pantava alulle. 

Toinen käytännön syy liittyy tulevaan käyttöön. Nämä ovat tällaiset ohuet villasukat, jollaisia ehdottomasti tarvitsen talvikenkien sisään. Tai olisin tarvinnnut koko talven, nythän täällä on jo merikin alkanut sulaa. Mutta ensi talvena tarvitsen varmasti taas! Kenkäsukissa on parempi, ettei ole koukeroita, jotka voisivat painaa. Olen ihan yliherkkä kaikelle kengissä painaville asioille.


Malli on omasta päästä (wuhuu!) ja kantapääkin on tehty (monen purkamisen jälkeen) ihan ilman ohjetta. Kyllä tämä vielä tästä! Kärkeen katsoin ohjetta koulutuspäivän jälkeen, sillä en osaa tehdä tuollaista sädekavennusta ilman ohjetta. Kiilakavennuksen olisin ehkä osannut, mutta se saattaa painaa kengässä. 


Kantapäähän liittyy kyllä yksi kysymys. Se on tehty ihan samalla tavalla kuin muidenkin villasukkieni kantapäät, mutta silti siitä tuli tuollainen "loiva" eikä 90-asteen kulmassa oleva, kuten niistä pitäisi tulla. Johtuuko se tuosta langan ohuudesta vai mistä? Miten se olisi pitänyt tehdä tällaisella langalla, että siitä olisi tullut tavallisen näköinen?

Lanka on Taito.fin Roosa Nauha -sukkalankaa, jota kudotaan puikoilla 2½. 10x10 = 30s 40krs. Yhdellä puikoilla on 15 silmukkaa eli koko sukassa yhteensä 60s.Toivotaan vielä muutamaa pakkaspäivää tänne Kaupunkiinkin, niin ehdin kokeilla näitä sukkia vielä tänä talvena - jos siis saan tuon toisenkin valmiiksi!
inari

2 kommenttia:

  1. Perussukat lähes aina puikoilla koska ne on juurikin kätevät ottaa mukaan jos tahtoo jossain neuloa ja jos ei tahdo telkkaria katsoessa miettiä mitään ohjetta tai kierroksia niin paras ratkaisu

    VastaaPoista
  2. Loistavaa, että joku muukin kutoo perussukkia! :) Hyvä myö!
    inari

    VastaaPoista

Terveiseni Ketjusilmukoille!