tiistai 10. maaliskuuta 2015

Henkselivillahousut lapselleTässä yhdet aikaisemmin tekemäni villahousut, jotka sai sisarenityttärentytär.
Nämä housut tein Novitan Nallesta. Muistatteko, kun Nallessa oli vielä tuo kaunis kuosi? Oliko sen nimi Kesäkukka vai mikä? Olen kuitenkin kaivannut tuota väriä takaisin. Ohje näihin housuihin on Novitan sivuilta ja se on ollut myös Novita-lehdessä. Alkuperäiset housut oli tehty Novitan Woolista.


Ylläolevat harmaat housut ovat tuolla samalla mallilla, Nämä on kudottu Novitan Woolista, kuten ohjeessa.

Olen tehnyt monet villahousut tällä samalla mallilla. Malli löytyy netin lisäksi siis Novita-lehdestä kevät 2009. Siinä samassa numerossa on myös villatakki ja asusteet lapselle. Tuossa ohjeessa villahousut on tehty juuri niin kuin minä ne yleensä teen, lahkeet sukkapuikoilla ja sitten housuosa pyöröpuikolla. Ei tule turhia ommeltavia saumoja! Suosittelen!

Malli on leveähkö, ei siis mikään legginsi-tyyppinen malli, mutta aika söpöt ne ovat tuollaisenakin. Jos haluat kapeammat housut, niin tee levennyksiä lahkeissa vain vähän vähemmän. Silloin yläosakin kapenee.

Näissä housuissa on se hyvä puoli, että ne ylettyvät aluksi kainaloihin asti. Lapsen kasvaessa voi napin paikkaa siirtää ja saada näin lisää käyttöikää. Alunperin olisi voinut myös kutoa tuota lahkeen resoria reilusti pidemmäksi. Pienelle resoria voi taittaa ja isommalle käyttää suorana. Näin housut sopivat lapselle vaikka kuinka kauan.

Villahousuaika alkaa onneksi pian olla ohi! Vaikka toisaalta, voihan niitä käyttää kurahousujen alla, niin lapsella on lämmin olo kylmällä hiekkalaatikolla istuessaan.


Mukavaa jatkoa taas täältä maaseudulta!
Piki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveiseni Ketjusilmukoille!