lauantai 7. maaliskuuta 2015

Villahousut lapselle

Kirjoittelin edellisessä postauksessani pienen tytön villapaidasta. Katselin lankavarastojani ja huomasin, että minulla on runsaasti Novitan Wool -lankaa vaaleanpunaisena ja se sattuu olemaan juuri samaa sävyä kuin tuossa paidassa oleva Primavera -lanka. Päätin siis kutoa vielä villahousut prinsessalle. Näin olisi koko after ski -asu valmis.

Villahousuihin minulla ei valitettavasti ole kertoa tarkkoja ohjeita. Mutta kerron, miten tein ne. Teen muuten lasten villahousut aina pyöröneuleena, jotta niihin ei tulisi turhaan saumoja. Aivan samalla periaatteella siis kuin paidatkin.

Neulomisen aloitin lahkeensuusta ja neuloin lahkeen haaraan asti  leventäen tasaisesti koko matkan. Toinen lahje samaan pisteeseen. Tämän jälkeen päättelin muutaman kerroksen matkalla jokusen silmukan, etukappaleella vähemmän ja takana jyrkemmin. Esim. edessä päätellen 3s, seuraavalla kerroksella 2 s, sitten 1s ja 1s. Takana vastaavasti 4s, 3s, 2s, 1s ja 1s. Päättelyt tehdään siis aina kerroksen alussa. Tähän tapaan tein nämä housut.

Ja muista, että lahkeista on tehtävä toisilleen peilikuvat!Tämän jälkeen siirsin lahkeet samalle pyöröpuikolle ja kudoin housuosan, taas pyöröneuleena. Muutama kavennus edessä ja takana ja sitten takaosaan pieni korotus lyhennetyillä kerroksilla. Lopuksi kaksi-oikein-kaksi-nurin -joustinneuletta. Joustimessa neulotaan vähän puolenvälin jälkeen reikäkerros kuminauhan pujottamista varten.

Tein pienen kirjaillun sydämen etupuolelle, että tyttönen itse tietää, kumminpäin housut on puettava jalkaan. Prinsessa yrittää nimittäin jo ihan tosissaan pukea itse.

Housut valmistuvat suunnilleen samassa ajassa kuin aikuisten polvisukat. Ei siis mikään mahdoton tehtävä!Tässä vielä koko setti kuvattuna. Kuvat eivät ole mitenkään hyviä, koska otin ne yhtäkkiä ennen postiin lähtöä. Halusin, että ne ehtivät viikonlopun rientoihin.

Täytyy vielä kehua, että posti tekikin kivan yllätyksen. Paketti lähti täältä klo 17 maissa ja oli perillä toisella puolen Suomea jo seuraavana aamuna klo 8. Aamutuimaan soittivat, että täällä olisi paketti! Olisin voinut siis rauhassa kuvailla ja lähettää, mutta parempi näin päin. Hienoa, että Suomen Posti taas toimii!
Mukavia ulkoilukelejä teille kaikille joko prinsessojen ja prinssien kera tai ilman!
Ulkona on kiva olla!

Piki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveiseni Ketjusilmukoille!