tiistai 24. maaliskuuta 2015

Herkkuja ja tunnelmaa remppaajille


Mitäs sanot, Äiti, siitä, että täällä vallitsee (taas!) perinteistäkin perinteisempi roolijako: miehet remppaavat ja minä laitan ruokaa ja leivon!
Oikeasti kysymys ei ole siitä, että minut olisi pakotettu keittiöön vaan siitä, että minulle on annettu lupa olla keittiössä. Täytyy nimittäin myöntää, että tässä rempassa huomattavasti helpompi osa on laittaa ruokaa silloin tällöin ja leipoa pakastin herkkuja täyteen kuin opetella käyttämään maaliruiskuja, tasoittaa seiniä, saada lattia millilleen suoraksi, rakennella uusi kulmia seiniin lohjenneiden palojen tilalle, kantaa laasteja ja pakkeleita ja maalitörppöjä, hioa, paikata, paklata, levittää, tasoittaa - ja aloittaa kaikki uudestaan, jos menee pieleen. Puhumattakaan siitä, kun puretaan seiniä, lattioita ja keittiötä - ja rakennetaan niitä uusiksi. Ja hankitaan tälle kaikelle tarvittavat luvat byrokratian erilaisista koukeroisista systeemeistä. Olen niiiiin paljon mielummin keittiössä, etten oikein kehtaa edes tunnustaa sitä.
Viikonloppuna yritin pitää Mieheni mielialan lisäksi myös Appiukkoni mielialaa korkealla. Kuvassa näkyvillä aineksilla se sujui aika kivuttomasti! 

Reseptejä herkkuihin:
- Aivan tajuttoman hyvän porkkanakakun ohje löytyy täältä. Tämä maistuu niin lapsuudelta, etten olisi uskonut tällaista ohjetta löytyvänkään!
- Mustikkapiirakan mainio resepti löytyi täältä. Sekin oli ihan todella hyvää.
- Pullan resepti oli vanhasta keittokirjasta, koska en vain opi muistamaan ainesten määriä ulkoa.
- Myös kuivakakun tein tuon keittokirjan peruskuivakakkureseptillä lisäten siihen vähän murukahvia. Kakut menivät suoraan pakkaseen, joten vielä ei tiedetä, miltä ne maistuvat.

Ja koska olen erikoistunut kaikkiin mummoruokiin, tein viikonloppuna myös muun muassa niin hyviä jauhelihapihvejä kärtsäkastikkeen ja perunamuussin kera, että Appiukko melkein nuoli lautasen!

Aurinkoisia hetkiä teille kaikille - ja erityisesti Äidille sinne Itä-Suomeen!

inari
Ps. Kyllä minäkin remontin makuun pääsen, kunhan harjoitteluhuone on valmis. Ehkä ruoanlaittovuoroon pääsee silloin - kukas muukaan kuin Äiti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveiseni Ketjusilmukoille!